Mini 1 år idag :-)

Idag för ett år sedan exakt kl 19,02 kom vårt lilla underverk. Då var hon fyra veckor tidig och vi hade inte tänkt att hon skulle komma förrän fyra veckor senare, nämligen i mitten av december. Hela 45 cm lång och 2825 gram vägde hon. Tänka sig att det lilla livet blir ett år idag och numera väger hon 7,3 kg och är 70 cm lång. Vilken resa vi gjort tillsammans detta år , jag och mitt lilla hjärtegryn 🙂

Nu när hon är ett år så kan hon krypa riktigt, men ålar sig hellre fram för det går fortare. Hon kan stå och gå lite men så fort hon märker att man släppt henne så lutar hon sig tillbaka och sätter sig. Full fart är det med gåvagnen. Hon kan sätta sig upp på golvet och ställer sig själv med stöd från väggar och annat. Hon böjer sig ner på golvet för att plocka upp saker.

Hon imiterar våra handlingar och leker klapplekar. Förstår enkla instruktioner som att man kryper ner från sängen med fötterna och rumpan först och att stoppa i saker i behållare. Hon visar vad hon vill ha med gester och ljud. Hon kallar mig mamma och F pappa. Är väldigt nyfiken och far runt i lägenheten för att undersöka allt. Blir väldigt glad varje eftermiddag när pappa kommer in genom dörren och ropar då glatt samt att hon rusar till dörren.

Dessutom har hon redan koll på vilka klappar som är roliga eller inte. Paketet på bilden är definitivt mjuk och inte hård. Fast mamma tyckte att det var jättefina lakan i.
Annonser

3 reaktioner på ”Mini 1 år idag :-)

  1. Jösses va fort tiden går. Grattis grattis på födelsedagen:-) Lammet fyller 9 månader idag, tyckte det var en milstolpe, men oj snart är hon med 1 år. Vart är stoppknappen!!

  2. Lindas Lilla Krypin

    Tackan! Tackar 🙂 Det finns ingen stoppknapp… Som en mamma igår sa varje gång ngn kommenterade att hennes bebis hade blivit stor ”Och snart börjar han skolan” Det kommer bara säga svisch så är man där :-)L-ö! Tackar 🙂 Vi får planera in ngt snart. Jag pratade med J om det och hon tyckte oxå det var dags 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s