Reseberättelse Thailand del 3 (Koh Mook)

Efter 5 dagar på sköna ön Koh Lanta blev det dags att packa ihop igen för att dra vidare till ön Koh Mook. Den ligger ca 1 timmes båtfärd (med speedboat) söder om Koh Lanta. Det är gott om andra svenskar på plats och på denna båtfärd så träffade vi på Berth och Bertha som någon kallade dem. Vi minns inte deras riktiga namn men Berth och Bertha passade och så får dom heta så. Dom hade varit runt på dessa små öar runt Koh Mook och Koh Ngai tidigare och gav oss små tips om restauranger och god mat.

En av de första dagarna vi var på Koh Mook så tog vi en promenad runt ön. Jag tycker att det är nog en av de bästa sätten att resa runt på nya platser. Man hinner se så mycket och har möjlighet att stanna och undersöka lite av det man ser. Att cykla runt är ett annat bra sätt, då hinner man dessutom lite längre. Den möjligheten har man om man vill på Koh Mook. Man kan nämligen hyra cyklar och cykla runt. Nu gjorde inte vi det utan vi tog en promenad som dessutom blev väldigt lång då vi gick lite fel. Tycker inte att det gjorde något utan det gav oss en möjlighet att gå igenom den lilla byn på ön och se ännu mer.

Dagen efter det blev det en snorkeltur där vi förts stannade vid Emerald Cave, sedan åkte vi över till Koh Kradan. Senast jag var dit fanns det ingen el och bara ett hotell. Det har förändrats nu och det är lite mer hotell och restauranger. I alla fall gjorde vi ett trevligt snorkel-stopp där och jag tror vi var där lite mer än en timme innan hungern tog över och vi åkte till en av öns restauranger för att äta. Efter det blev det ett stopp vid Big Cave för mer snorkling men tyvärr hade vinden börjat ligga på och vattnet var grumligt så vi blev inte kvar så länge där utan åkte tillbaka runt ön och hem.

De sista dagarna blev det bara en massa soft bad och sol innan vi åkte tillbaka till AoNang och senare hem.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s