7 dagar kvar och nedräkning pågår

Nu är det precis 7 dagar kvar innan lilla pyret är beräknad. Enligt MVC i Västmanland vill man  att gravida i min ålder inte ska gå över tiden utan man vill då sätta igång förlossningen runt 39+6 dagar. Jag har idag gått 39+0 dagar. Jag har med andra ord satt nästa lördag som stoppdag. Längre än så blir det inte. Men nu när jag var på senaste MVC-besöket så var det en barnmorska från sjukhuset med. Jag tror hon gick någon typ av inskolning eller så var hon en blivande barnmorska på praktik. Hon berättade att troligtvis får jag komma till specialistmödravården nästa måndag för kontroll och ser det bra ut avvaktar man lite till. Man kan få gå på kontroll på specialistmödravården några gånger och ser det bra ut får man vänta. Med andra ord så kan jag få gå över flera veckor till så länge allt ser bra ut…

Mini 2 dagar gammal.OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nu funderar jag på om pyret kommer att få samma födelsedag som storasyster J eller blir det en julbebis. Nästa tanke är att enligt ultraljudet vi gjorde i vecka 32 visar på en bebis som är större än genomsnittet. För varje dag som går blir den inte direkt mindre. Vi som inte ens är speciellt stora varken jag eller F. Kommer jag få föda fram en riktig storbjässe sådär lagom till jul. Eller en riktig storbjässe kommer jag nog inte att få men den kan vara stor ändå. Jag menar Mini var ganska liten, bara 45 cm lång och 2800 gr och det gjorde ganska ont även om jag tycker att jag hade en bra förlossning. Ett större pyre borde kännas mer, eller… Lite tankar medan man går och väntar sådär en vecka innan det är dags.

Annonser

3 reaktioner på ”7 dagar kvar och nedräkning pågår

    1. Tack 🙂
      Visst är det mysigt när dom är här 🙂 Så spännande att äntligen få träffa den lilla som legat i magen och gjort sig påmind med jämna mellanrum under en massa månader.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s